София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Иван Иванов от БСП: Предложихме пакет от мерки за първите 100 дни

"Мандатът на Иван Гешев трябва да бъде прекратен"
5 мПолитика 202 Николай Трифонов

"Политиката на БСП ще бъде гарант за стабилност на един бъдещ кабинет. Разговори за министерства не са водени", това заяви Иван Иванов, част от екипа за преговори на БСП в ефира на БНТ.

Според него в рамките на два-три месеца ще се предприемат действия, които ще помогнат за закриването на Специализирания наказателен съд и прокуратура. 

Той сподели, че е оптимист за съставянето на кабинет.

"Ние предложихме на обществото пакет от мерки за първите 100 дни и това е в основата на нашите предложения в сегашните преговори. Мога да ви кажа, че 99% от нещата, които сме заложили в тези мерки, влизат в графата безспорни. Това до голяма степен означава, че политиката на БСП ще бъде гарант за стабилност на бъдещ кабинет. Очакваме да бъдат преодолени всички противоречия и търкания, които бяха налице в 45-ия и 46-ия парламент. Ние още тогава застанахме зад позицията за съставяне на правителство, не се е променила тази позиция. Ще бъдем сериозни в своите действия и здраво подкрепящи такъв кабинет, гръбнакът на това правителство, участващи в кабинета, говорим за коалиция", коментира Иванов.

Детайлите по разговорите ще бъдат оповестени на един по-късен етап, тъй като такова е желанието на мандатоносителя "Продължаваме промяната", мандатът на Иван Гешев трябва да бъде прекратен, допълни Иван Иванов. 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!