София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Иванов за обвиненията на Пеевски: Проблемът е, че ДПС иска да бъде скрит партньор на ГЕРБ

Очаквайте подробности!

3 месецаПолитика 23 Марияна Стойчева

"Проблемът е, че ДПС иска да бъде скрит партньор на ГЕРБ в това разпределение и че не иска да има ясни правила и регламент с ясна политическа отговорност между двете политически формации, които носят отговорност за управлението - ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, за това как ще се разпредели цялата тази власт". 

Така съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов отговори на обвиненията на Делян Пеевски, че му е "седял в скута" и е "пил мазно турско кафе".

"Ние се опитваме да разговаряме с ГЕРБ за наистина важна тема като реформите, регулаторите и борбата с корупцията и изведнъж господин Пеевски се самовзривява с поредната фойерверка от безвкусни пошлости", каза още той. 

Иванов отказа да коментира твърденията на Пеевски и да каже седял ли му е в скута и пил ли е мазно турско кафе. 

"Ние сме древна професия, но професията, от която се вадят такъв тип компромати и се превръщаш сам себе си в компромат, е по-древна от нашата и аз не я упражнявам", каза той.

Снимка: БГНЕС