София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 10 °C Велико Търново 10°C - разкъсана облачност Пловдив 13 °C Пловдив 13°C - ясно небе Варна 10 °C Варна 10°C - ясно небе Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Ивайло Старибратов е кандидатът на ПП-ДБ за кмет на Пловдив

Той бе народен представител в 46-ото Народно събрание

11 сПолитика 349 Антония Лазарова

Професор Ивайло Старибратов е кандидатът на ПП-ДБ за кмет на Пловдив. Кандидатурата му беше обявена на събитие на коалицията в града.

„Пловдив е град с интелигентни, можещи, знаещи и действащи хора и заслужава интелигентен, знаещ, можеш и действащ кмет. Представям ви проф. Ивайло Старибратов, пловдивчанин, който познава града си и има качествата да го ръководи“, обяви Никола Минчев.

Старибратов е народен представител в 46-ото Народно събрание, избран от листата на ДБ в Пловдив. Той е заместник-председател на постоянната парламентарна комисия по образование и наука. Член е на комисията по въпросите на децата, младежта и спорта.

Старибратов е преподавател във Факултета по математика и информатика към Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, катедра Обучение по математика, информатика и ИТ. Има дългогодишен опит в сферата на образованието, като учител и директор, както и като изследовател и анализатор в нея.

През последните 10 години работи усилено за изследване на дигитализация в образованието и администрацията. Член е на УС на „Клъстер ИКТ Пловдив“ и член на УС на Съюза на математиците в България, председател на секцията на СМБ-Пловдив.

„Човек, който е общественик преди да стане политик – това беше от големите критерии, които гледахме, за да изберем следващия кмет на Пловдив. Сигурен съм, че Ивайло Старибратов ще бъде следващият кмет. Като един от най-добрите професори по математика той вече е преподавал на над 10 000 млади хора. Духът и подемът на Пловдив зависят точно от този човешки ресурс, който той вече е създал“, посочи съпредседателят на ПП Кирил Петков.

По думите на Петков Старибратов е дал работни места на над 100 000 души в индустриалната зона в Пловдив и е променил образованието.