София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

ИЗВЪНРЕДНО: Служител на Община Варна е обвинен в корупция заради доставката на електробуси

Прокурор от Спецпрокуратурата е образувал досъдебно производство
23 сПравосъдие 730 Николай Парашкевов

От Специализирана прокуратура съобщиха, че анализът на документите иззети от Община Варна вчера, съдържа достатъчно данни за умишлено престъпление от общ характер, съобщи БНТ.

КПКОНПИ извърши проверка по сигнал за нарушения при избора на изпълнител на обществената поръчка за доставката на 60 електроавтобуса и оборудване за тях.

Общата ѝ стойност е 85 млн. лв.

Вчера преписката по случая е била разпределена на случаен принцип на прокурор от Специализирана прокуратура и той е образувал досъдебно производство.

В постановлението се казва, че между 25 октомври 2019 г. и 21 юли 2021 г. длъжностно лице на отговорна позиция в Община Варна е нарушило служебните си задължения при възлагането и изпълнението на проекта „Екологично чист транспорт за Варна“, като целта е била материално облагоделстване.

Разследването е възложено на следовател от отдел „Следствен“ при Специализирана прокуратура, като са дадени указания за извършване на конкретни действия по случая.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!