София 30 °C
Велико Търново 31 °C
Пловдив 33 °C
Варна 26 °C
Бургас 26 °C
Начало Новини Предавания На живо

Кадиев: Истината е по-скоро на страната на Божков

Бишият зам.-министър на финансите твърди, че Божков, Борисов и Горанов имат своите интереси

Кадиев: Истината е по-скоро на страната на Божков

Бишият зам.-министър на финансите твърди, че Божков, Борисов и Горанов имат своите интереси

19 сПолитика 1290 Боян Марков


"Моите перипети с Васил Божков са много стари. Още от 2005 - 2006 година и те не са само по отношение на хазарта. Хората са забравили, но той беше най-големият собственик на безмитни магазини." Това заяви бившият зам.-министър на финансите и бизнесмен Георги Кадиев в интервю и допълни:

"На 1 януари 2007 година затворихме безмитните магазини. Там също имаше драма и сага. Един от неговите съдружници - Методи Наумов беше дошъл с готови текстове за закона , които искаше да вкараме. Той вече е починал. Тези закони за по-ниската ставка не са писани от Менда Стоянова, а са донесени директно от него. Те са косвените доказателства, никой не знае къде е истината, но да не приемаме за чиста монета всичко, което казва Божков, защото той има своите интереси. Борисов и Горанов също имат своите интереси. Косвените доказателства показват, че истината по-скоро е на страната на Васил Божков."

По повод обвиненията, които Васил Божков отправи чрез своята публикация във фейсбук и на въпрос защо Георги Кадиев е бил наречен "разбойник", бившият зам.-министър отговори:

"Защото нарича всички политици "разбойници" и ги дели на управляващи и опозиция." и добави още:

"Защо ме нарича разбойник? Защото съм искал да обложа неговия бизнес с висока ставка, която обаче за разлика от обвиненията му към Владислав Горанв, Бойко Борисов и Менда Стоянова, че отива в техните джобове, за съм го направил, за да отиде в държавния бюджет. И е нямало как да отиде в моя джоб, защото съм бил в опозицията и никой нямаше да го допусне, дори и да го исках."

На констатация, че неговият сблъсък с Божков датира още от миналото, Кадиев отговори:

"Професионален сблъсък, нищо лично. Той е искал ниски данъци, аз съм искал високи данъци, това е.", завърши бизнесмена.