София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Камджалов: Нека всички да получат подкрепа, но гледка на бивши учителки по кофите не е приятна

Диригентът с коментар за помощта, която получават хората на творците
25 сОбщество 1296

За мен всички хора са еднакво важни, този, който е правил хляб, този, който е преподавал география в училище, както и светилата в културата. За мен учителите трябва да са най-важни, трябва да се пазят учителите. Хората на културата са от различен калибър - от кръчмата също има гениални хора, има и хора от големите сцени, които правят посредствени неща. Човекът трябва да е ценност сам по себе си. Нека всички да получат своята подкрепа и да живеят достойно, но като гледаме бивши учителки по литература по кофите също не е приятно. Това коментира диригентът маестро Йордан Камджалов в ефира на Дарик радио.

"Трябва да сме много реални когато предлагаме и когато отричаме нещо. Тези 500 творци, които бяха определени, ще получат подкрепа, а тези, които са със световни отличия и мизерстват и едва си плащат парното? Не бих фаворизирал никоя група", каза още той.

По думите му министерството на културата трябва да стане централно, защото в културата е включено всичко. "Ако едно управление не служи на човека, на какво да служи? Индустрията трябва да служи на човека, образованието също трябва да служи на човека", коментира дигирентът.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!