София 30 °C
Велико Търново 31 °C
Пловдив 33 °C
Варна 26 °C
Бургас 26 °C
Начало Новини Предавания На живо

Каракачанов е обвинен в дискриминация

Поводът – изказването му по адрес на ромите

Каракачанов е обвинен в дискриминация

Поводът – изказването му по адрес на ромите

1 годинаОбщество 12 Боряна Райчева


Сдружение „Единство“ - Хасково подаде жалба в Комисията за защита от дискриминация срещу вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов, съобщиха от пресцентъра на комисията. Поводът е изказването на Каракачанов, направено в село Войводиново по адрес на ромите.

Думите вицепремиерът изрече вчера в пловдивското село, където отиде лично на място след побоя срещу военнослужещ, нанесен му от двама младежи от ромски произход.

Пред журналисти Каракачанов заяви, че "циганите в България са станали изключително нагли" и "трябва да се направи цялостна програма за решаване на този цигански въпрос", която според него трябва да съдържа "тотално обвързване на социалните помощи с образование и с труд”.

„Не могат да бъдат бити полицаи и военни, докато съм министър на отбраната в тази държава , няма да мълча. Вие как ги наричате, на какво основание смятате, че аз ги наричам по някакъв грешен начин? Някое решение на Светия синод ли има, на ООН, на какво основание? Те самите как се наричат? Айде стига сме се правили на по-големи католици от папата. По-важно е друго и всички го виждаме. Този модел, 30 години не води до интеграцията на това население. Води до точно обратното“, беше коментарът на Красимир Каракачанов по повод на жалбата.