София -2 °C
Велико Търново -2 °C
Пловдив 2 °C
Варна 4 °C
Бургас 5 °C
Начало Новини Предавания На живо

Каракачанов: Не споделям мнението на Радев, че бюджетът е разоряващ. Много е добър

По думите му двама от генералите с коронавирус са се излекували
4 сЕвроком 416

Армията вече участва от самото начало в справяне с кризата, тъй като военните болници бяха първи, лабораториите също. Ще организираме и кампания за дарение на плазма от хората в армията, които са преболедували коронавируса. Това коментира вицепремиерът Красимир Каракачанов пред журналисти.

По думите му двама от генералите с коронавирус са се излекували, постепенно се възстановяват и останалите военни. В момента в болница оставал само един генерал, каза вицепремиерът пред камерата ни.  

Той се възмути от факта, че БСП не влизат в парламента в условия на криза. "Не споделям и мнението на Радев, че бюджетът е разоряващ. Той е много добър бюджет и най-добрият в условията на криза", категоричен бе той. "Има пандемия и удар в икономиката и доходите на хората и държавата сега и веднага трябва да се погрижи за хората".

"Няма да се харчат извънредни пари и се придържаме стриктно към плана за 2% от БВП и ще се поберем в тези средства, за да се продължи модернизацията и поддръжката на армията, както и увеличение на заплатите", каза още той. Около 48% за 4 години са увеличени заплатите на военните в настоящия мандат, отчете още той.