София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Казусът "Нотариуса": Нов опит да изслушат Сарафов, Гешев и Цацаров

На предишното заседание на комисията те бяха поканени, но не се явиха

22 дниПравосъдие 21 Иванина Игнатова

Анкетната комисия за проверка на факти, свързани с групата около Мартин Божанов - Нотариуса отново ще направи опит да изслуша изпълняващия длъжността главен прокурор Борислав Сарафов и бившите главни прокурори Иван Гешев и Сотир Цацаров.

На предишното заседание на комисията, на което бяха поканени, Сарафов и Цацаров не се явиха. Стана ясно, че са изпратили писма, с които отказват поканата да бъдат изслушани. Иван Гешев беше уведомил комисията, че не е в страната и е готов да се яви след 10 април.

Вчера обаче от думите му пред журналисти, след като беше разпитан в Националното следствие, не стана ясно дали ще приеме поканата на депутатите. В дневния ред на анкетната комисия по случая Нотариуса е предвидено и изслушване на трима юристи, приближени до Божанов - Велимир Атанасов, Емил Писков и Калин Чанков.

Снимка: БГНЕС