София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Хамид към Караянчева: Правите разлика между кофи от метал и дървени кофи. От това разбирате

Депутатът от ДПС в спор с бившия председател на парламента за членовете на ЦИК
12 мПолитика 11932 Ивана Иванова

ЦИК се намалява на 15 членове, които се предлагат само от парламентарно представените партии и коалиции. Така отпадат членовете, вкарани от партии, които имат евродепутати както е сега ВМРО. Новият ЦИК, както и неговият председател и заместници ще се назначават от президента след публични консултации, а предложените кандидати ще се представят и на сайта на президентството.

По темата се намеси Хамид Хамид от ДПС. Той припомни, че през 44-ото НС движението е искало в пленарната зала да се разглежда дали един от членовете на комисията не е бил съвместим с изискванията за назначаване.

Реплика поиска бившата председателка на парламента Цвета Караянчева. Тя обясни, че в Комисията за конфликт на интереси към НС бе разгледано. "Тя показа, че няма никакъв конфликт на интереси, а там са гласували и предствители на ДПС. Има 240 народни представители, които ако имаха проблем по темата, можеше да го внесат да се дебатира в зала", каза Караянчева.

Хамид пък обясни, че бившата шефка на НС не правела разлика между конфликт на интереси и несъвемстимост. "Това са коренно различни неща, нещо като да направите кофа от метал и дървена кофа. От това поне разбирате", каза той.

Зам.-председателката на парламента направи забележка на Хамид от ДПС и Караянчева не поиска да му отговори.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!