София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Харалан Александров: Парламентът е превърнат в трибуна за предизборна борба

По думите му най-подготвени за нови избори са ГЕРБ и ДПС
7 сПолитика 408 Мирослав Митков

Парламентът е превърнат в трибуна за предизборна борба. Това е класическа предизборна ситуация. Това каза пред БНР социалният антрополог Харалан Александров и добави, че ангажирането с управление в краткосрочен план по-скоро може да донесе негативи, особено сред хората, които искат бързи промени. 

По думите му най-подготвени за нови избори са ГЕРБ и ДПС, защото са подредени партии. "Партията на Слави Трифонов е в процес на възникване и вероятно ще се структурира в движение. Там и ма много ентусиазъм и много очаквания и надежди. Много вероятно е след промените в Изборния кодекс, което явно е единственият приоритет на 45-ия парламент, да бъде подкрепена от повече гласове от чужбина. В "Демократична България" се срещат две тенденции - хора, които са силно ориентирани към промяната, от друга страна са хора образовани и отговори, така че там се борят тревогата от несигурните времена, които идват, с желанието да продължи революцията до победния ѝ край", коментира още Александров.

Според социалния антрополог притеснението, което е било на улицата, вече се е пренесло в Народното събрание. 

Александров определи поведението на премиера в оставка Бойко Борисов като на силен лидер и уточни, че всичките му действия са демонстрирали превъзходство. "Това, което би могло да върне ГЕРБ, е една нова генерация, след процеси на промяна, и ако има много голям провал в следващото мнозинство", смята той. Според него голяма част от еуфорията е свързана с фантазията за Слави Трифонов и негово управление.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!