София 8 °C
Велико Търново 13 °C
Пловдив 9 °C
Варна 9 °C
Бургас 8 °C
Начало Новини Предавания На живо

Хотелиери и ресторантьори се вдигат на национален протест

На 29-и януари те ще са пред Народното събрание

14:42 ч. 24.01.2020 г.Общество 293

Хотелиери, ресторантьори, търговци и представители на малкия и средния бизнес излизат на национален протест на 29-и януари пред Народното събрание. Те искат намаление на ДДС на 5% и отмяна на текстовете в наредбата на НАП за запечатване на търговски обекти без изришно доказана вина от страна на търговеца, стопанисващ обекта, съобщиха от областната структура на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация във Велико Търново.

Те претендират и за отлагане на действието на Наредба Н-18 за касовите апарати.

Хотелиерите и ресторантьорите ще бъдат подкрепени и от други организации, свързани с туризма и търговията.

От Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация във Велико Търново се разграничават от политически подбуди по време на вота на недоверие.


Символичните протести започват. обаче още от утре. Над 100 заведения от Великотърновска област ще поставят на обектите си табели с надпис „Протест“, а служителите ще работят с жълти жилетки, докато не започнат преговори по същество с държавните институции за решаване на проблемите в бранша.

Междувременно, в Кърджали собственици на заведения вече започнаха със символичните протести. Те закачиха пред обектите жълти жилетки. Акцията започна от най-големия квартал - „Възрожденци“.