София 8 °C София 8°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - предимно облачно Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - разкъсана облачност Варна 13 °C Варна 13°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Хр. Иванов: Няма да подкрепим никаква форма на участие на ГЕРБ и ДПС във властта. БСП също не е вариант

"Демократична България“ влиза в 45-я парламент с намерението да прокара конкретни реформи"
41 сИзбори 2021 1868

"Демократична България“ влиза в 45-я парламент с намерението да прокара конкретни реформи, а не за да участва в правителство на всяка цена – особено ако офертата идва от ГЕРБ или БСП. От ДБ са готови да платят за позицията си и с явяване на нови избори. Това коментира пред бТВ съпредседателят на ДБ Христо Иванов.

"Предстои ни да покажем, че този път няма да има трикове, че това, което сме говорили, ще го изпълним. Ние няма да подкрепим никаква форма на участие на ГЕРБ и ДПС във властта. Когато това се случи се надявам, че всички останали формации, които се явиха с това обещание на изборите, ще си задържат думата. Страната ще се освободи от едно бреме“, счита Иванов.

Той отново подчерта, че коалиция с БСП не може да се случи. 

Така остава единствено вариант, предложен от "Има такъв народ“.

"Може да се окаже, че този парламент може да въплъти в себе си решимостта на хората да има мнозинство, което да гласува против Борисов. Ние се готвим в този парламент да се свърши работа, за да отидем на честни и свободни от Борисов избори“, отбеляза Иванов и обясни, че очаква 45 НС да направи реформи в МВР и службите, в "репресивния режим“ през КПКОНПИ и спецсъда и обществените медии, като всичко това трябва да стане през законови промени.

Според Христо Иванов зад партията вече има нова коалиция на средната класа активни хора у нас и в чужбина, обединени около свобода, законност и модернизация. Съпредседателят на ДБ посочи още, че коалицията няма проблем да остане и в опозиция. 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!