София 5 °C София 5°C - облачно Велико Търново 3 °C Велико Търново 3°C - облачно Пловдив 7 °C Пловдив 7°C - облачно Варна 5 °C Варна 5°C - облачно Бургас 7 °C Бургас 7°C - предимно облачно

"Храна, не война": Защо добротворците трябва да събират пари за камери срещу кражби?

Всяка неделя те помагат на хора в нужда

пропускане
4 дниОбщество 591 Ивана Иванова

Всяка неделя през цялата година активисти на международната инициатива за солидарност “Храна, не война" раздават на хората в нужда храна, вода и дрехи. Бездомни и социално слаби разчитат на активистите на движението, за да се нахранят, облекат или просто да си поговорят с някого.

Доброволците в движението “Храна, не война” приемат нещата като взаимопомощ. Когато се съберат не просто споделят храната, която са донесли. Целта им е да споделят време, грижи, да се опознаят с хората и да търсят заедно решения на общи проблеми.

Доскоро те готвеха и раздаваха храна в центъра на София. Сега те са взели под наем къща в столичния квартал Левски В, ул. 560, номер 36, но въпреки добрите намерения те са потърпевши от серия от набези срещу солидарната къща на Храна, не война.

Може да помогнете на инициативата като се свържете с тях и ги попитате от какво имат нужда. Дали от доброволец, който да донесе малко храна или да я сготви. А може би имат нужда от консумативи от първа необходимост, с които да снабдят нуждаещите се. 

В момента инициаторите търсят помощ, за да съберат пари за оборудване за сигнално-охранителна дейност. Потърсете ги в тяхната Фейсбук страница или в Гугъл.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!