София 10 °C София 10°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - разкъсана облачност Пловдив 12 °C Пловдив 12°C - разкъсана облачност Варна 12 °C Варна 12°C - предимно ясно Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Христо Иванов: Готови сме на сътрудничество, но само на базата на приоритетите ни

Според Иванов на предстоящия парламентарен вот ще се реши какви са приоритетите

„Още в началото на протестите обявихме списък с приоритети. Това е много важно, защото ние сме готови да сътрудничим, но на базата на конкретни приоритети, предварително заявени от наша страна. Ние ще търсим съвместимост по отношение на приоритетите. За нас търсенето на някаква коалиция, влизането в някакво управление е само, ако свършим това, което сме обявили на хората като основни цели”, заяви пред “Нова телевизия” лидерът на „Демократична България” Христо Иванов.

Според Иванов на предстоящия парламентарен вот ще се реши какви са приоритетите на обществото. По този повод от „Демократична България” са казали своите и именно за тях търсят мандат.

„Ако ние не получим мандат за тях и останалите колеги са получили мандат за нещо различно, това означава, че няма да може да се формира управление с наше участие. Това само по себе си не е нещо драматично. За нас властта не е самоцел”, обясни още Иванов.

Съпредседателят на “Демократична България” посочи, че да сменят ГЕРБ не означавало просто партията да няма мандат за управление. Означавало да се приложат определени мерки за системна промяна, това били и приоритетите.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!