София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

Христо Вълчанов: Отговорност за загиналото момче, стъпило на шахта, може да носим всички по веригата, но това трябва да се докаже

Коментар на зам.-кмета по строителството на район „Триадица
12 сИнциденти 1191 Златина Петкова

Загиналото 16-годишно дете пред болница "Св. Иван Рилски" в София е било с баща си. То е пресичало улицата,  стигнало е до шахтата, стъпило е върху нея и така го е ударил ток. Токът е протичал по металната рамка на шахтата. Линейката е пристигнала за 3 минути. Закарано е във ВМА, но лекарите не са успели да спасят живота му. 

Става дума за неправилно захранване на частен обект, като от ЧЕЗ съобщиха, че повредата е след границата на тяхната собственост. Отговорност носел собственика на обекта.

"Това, което виждаме, навява за някакви неправомерни действия. Това ще установят органите на реда. Ще търсим отговорност", заяви Христо Вълчанов, зам.-кмет на строителството на район „Триадица" в ефира на "Нова телевизия".

Стана ясно още, че инцидентът се случва заради оголен кабел на шахта. "Кабелите вървят под земята, те могат да бъдат и надземни, но те трябва да вървят високо. Не трябва да има лесен достъп до кабелите. Кабелът, който е оголен, стига до павилион, който се намира на територията на болницата. Дали, павилионът е включен нерегламентирано, предстои да се установи, обясни още Вълчанов и добави, че отговорност може да носят всички по веригата, но това трябвало да се установи от разследването. 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!