Начало Новини Предавания На живо

Кирил Веселински: Боби Михайлов беше удобният бушон, който да изгърми

Спортният журналист за футбола у нас пред Сашо Диков

Кирил Веселински: Боби Михайлов беше удобният бушон, който да изгърми

Спортният журналист за футбола у нас пред Сашо Диков

7 месецаСпортни 113 Боряна Райчева


"Боби Михайлов трябваше да подаде оставка преди 5 години. Имаше 1000 примери затова. Държавата пък не помага по никакъв начин на БФС, освен че беше дала 500 000 лв., с които да изследват функционалното състояние на българските футболисти, с което установиха, че ние не сме подготвени физически." Това коментира  в предаването "ЕвроДикоф" спортният журналист Кирил Веселински във връзка със състоянието на футбола у нас.
 
„Скандалите около футболните отбори Черно море, ЦСКА и Лудогорец. Детектори на лъжата, нищо ни Верея бе изхвърлена няколко кръга преди шампионата с уговорка да се разследва Верея-ЦСКА. Аз го бях казал и преди, че от това разследване нищо няма да излезе и така и стана. Вече минаха няколко месеца прокуратурата в Стара Загора мълчи“, каза журналистът.
 
Коментираха и убийството на бизнесмена Йордан Динов в центъра на София. 
 
„Тогава всички излязоха обявиха за хазартен бос. Но когато ние работихме с него в „Едно към едно" Йордан Динов ни даваше информация за уговорени мачове с изключително големи залози. Той разкри три от тях, като за последния през март 2012г. Гостуване на Левски при Монтана и победа на сините с 0-3. Тогава след 60-та минута той ми изпрати смс, че има големи залози този двубой да завърши с над 2 гола и половина и ние го показахме. Така и стана за 10 минути бяха вкарани два гола, а футболистите от Монтана гледаха облаците. Няколко седмици по-късно той беше убит“, коментира Веселински.
 
След смъртта му Европейският парламент изчиства неговото име и го прави борец срещу мафията. Организира се турнир в негова чест, всички български евродепутати са поканени, но никой не отива. Създава се федерацията НПО за борба с фиксираните мачове по идея на Йордан Динев и ФИФА и УЕФА работят с тази организация. Те блокират мачове, съобщават на съответните федерации и те подават сигнали, за да разследват местните органи. 
 
„Красен Кралев сега излезе и каза "Борисов веднага ме привика след мача Англия-България". Борислав Михайлов беше удобният бушон, който да изгърми. Същият Красен Кралев подкрепяше Борислав Михайлов, крепеше Михайлов в Белград когато му се схвана крака, което зрители смятаха, че е подобно на ишиаса на Юнкер", каза още Веселински.