София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

Кметът на с. Баните почина с COVID-19

Преди около десет дни със същата инфекция почина братът му близнак
12 сОбщество 649 Златина Петкова

Кметът на община Баните Милен Белчев е починал от COVID-19. Градоначалникът, който втори мандат управляваше родопската община, е издъхнал снощи в реанимацията на смолянската болница, където се лекуваше през последните дни, съобщават от пресцентъра на лечебното заведение.

Новината съобщи в профила си във фейсбук областният управител на Смолян Недялко Славов, като изказа съболезнования на близките и на всички жители на общината. „Скърбя заедно с всички вас, защото Милен Белчев бе преди всичко добър човек, който искаше и помагаше на всеки! Светлина по пътя ти, приятелю! Нека душата ти намери покой в място, където няма болка и страдание“, написа областният управител.

Припомняме, че преди около десет дни от коронавирусна инфекция почина и братът близнак на Милен Белчев – Невен. Той дълги години беше кмет на банското село Оряховец, но след последните избори работеше като учител. Погребението на Милен Белчев е във вторник от 11:00 часа в село Оряховец.

В община Баните днес и утре е обявен двудневен траур. Със заповед на заместник-кмета Зорка Маджарова знамената върху сградите на държавната и местната власт са свалени наполовина, а културните и спортни прояви са отменени.