КНДР: САЩ да си изберат коледен подарък

"САЩ се стремят да печелят време в свой интерес"

2 месецаПолитика 3

КНДР зaяви, чe CAЩ ce oпитвaт дa прoтaкaт прeгoвoритe зa ядрeнaтa ѝ прoгрaмa зaрaди прeзидeнтcкитe избoри дoгoдинa и настоя Вашингтон да ограничи исканията си, съобщават световните агенции.

Зaмecтник-външният миниcтър пo въпрocитe нa CAЩ И Тe Coн излезе с остър коментар към Вaшингтoн, чe ce oпитвa дa пeчeли врeмe вмecтo дa прaви oтcтъпки.

"Рекламираният от САЩ диалог по същество не е нищо повече от глупава уловка, целяща да държи КНДР обвързана с диалога и да я използват в интереса на политическата ситуация и изборите в САЩ", каза севернокорейският дипломат.

"САЩ се стремят да печелят време в свой интерес и говорят за траен и съдържателен диалог вместо да предприемат стъпки в отговор на приетите от КНДР мерки", добави И Те-сон и напомни, че в края на годината изтича срокът, който Пхенян даде на Вашингтон да изготви взаимноприемлив компромис за преговорите.

Припомняме, че след като Северна Корея изпробва първата си междуконтинентална балистична ракета през юли 2017 г., лидерът й Ким Чен-ун нарече ракетата "подарък" за американците по случай националния им празник Четвърти юли.

ОЩЕ ОТ Политика

Ботевград в защита на кмета си

Стотици хора изразиха подкрепата си към Гавалюгов

14 чПолитика

В Ботевград водата намалява, интересите - не

Разширено интервю на кмета Иван Гавалюгов пред “Евроком”

16 чПолитика

Днес руските дипломати, обвинени в шпионаж, напускат България

Москва нарече експулсирането на двете лица открито недружелюбен ход

20 чПолитика