София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

КОЙ СТОИ ЗАД ПРЕДОТВРАТЕНИЯ АТЕНТАТ В БЕЛГИЯ?

ПОРЪЧИТЕЛЯТ СЕ НАМИРАЛ В ГЪРЦИЯ
7 годиниКрими 33 Боряна РайчеваПредотвртатените в четвъртък вечерта атентати в Белгия са били поръчани и платени. Поръчителят е жител на Брюксел, който наскоро се е завърнал от Сирия и се установил да живее в Гърция.

Предотвратените в четвъртък вечер атентати в Белгия са били подготвяни от двамата братя, застреляни при операцията на специалните полицейски сили във Вервие, но поръчани и платнеи от мъж на 27 години, който ги направлявал по телефона по телефона. Уточнява се, че засега Гърция е отказала сътрудничество по случая. Белгийските медии цитират информация на американската телевизия Си Ен Ен, която се позовава на разузнавателни данни на европейски и близкоизточни служби и според която в Европа има двайсетина спящи терористични клетки, готови да ударят в Белгия, Холандия и Германия. Белгийският национален експерт по въпросите на тероризма Клод Монике изрази съмнение в тази информация и предложи, ако телевизията знае това, да даде адресите на тези клетки, за да може те да бъдат поразени, както се случи във Вервие преди ден. От кабинета на премиера Шарл Мишел съобщиха, че от днес 300 военни ще бъдат разположени в Брюксел, Антверпен и Вервие, за да подкрепят действията на полицията в опазването на обществения ред. Решението за това бе взето вчера, след като нивото за готовност при действия срещу терористични нападения бе повишено до предпоследна степен.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!