София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

Колизеумът отваря в края на май

През юни туристите ще могат да посетят Двореца на дожите във Венеция

Колизеумът отваря в края на май

През юни туристите ще могат да посетят Двореца на дожите във Венеция

20 чКултура 64 Златина Петкова


Колизеумът в Рим отваря за туристи в края месец май. Една от най-големите забележителности в света ще бъде достъпна за посетители при строги мерки за сигурност, които се изготвят в момента. 

Сред тях са изисквания за спазване на най-малко два метра разстояние между посетителите и измерване на телесната им температура при влизане.Голяма част от останалите забележителности в Италия също отварят  поетапно.

Музеите на Ватикана, които са сред най-популярните, както и археологическите разкопки на Помпей трескаво се готвят да заработят отново.

През месец юни Дворецът на дожите във Венеция също отваря. На 2 юни се готви да заработи за посетители и Галерия дел Академия във Флоренция.

Културните институции планират да ограничат броя на посетителите и да гарантират стриктно спазване на дистанция, за да се предотврати разпространението на новия коронавирус.

Капитолийските музеи в Рим ще приемат първите си посетители, след началото на битката с коронавируса, във вторник. Галерия "Уфици" във Флоренция възнамерява също скоро да заработи.

Припомняме, че Италия е сред европейските страни, засегнати най-силно от новия коронавирус.  Разпространението му беше концентрирано в северните райони на страната.