София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

Корнелия Нинова: Правителството на Борисов задълбочава кризата, а не я решава

БСП проведе пресконференция
22 мЕвроком 201

„С действията си и с решенията си правителството на Борисов задълбочава кризата, вместо да я решава и то във всички посоки. По отношение на здравната криза – не се справиха, помните, че имаше период, в който бяхме на първо място по смъртност от ковид в Европа. Ваксинационната кампания очевидно не върви – желаещите доброволно да се ваксинират, по прогнозите, които вчера видяхме, ще направят това чак през 2040 г. С действията си, които са некомпетентни, неорганизирани и нямат капацитет да се справят, задълбочават и социално-икономическата криза, за която предупреждаваме от месеци.” Това заяви по време на пресконференция в централата на БСП председателят на БСП Корнелия Нинова.

Тя припомни, че от БСП са предлагали спешни, краткосрочни и дългосрочни мерки: „Имахме и своя алтернативен план за икономиката, но управляващите не чуха нашите предложения.” Вследствие на това, по думите й, днес нито едно от средните предприятия не е получило помощта си от 30 до 150 хил. лева и то от тези, които са кандидатствали, минали са процедурата и вече са одобрени.

„Още не е стартирала кампанията за малките предприятия. Това означава почти година закъснение от първата криза. Докато в Европа се взеха мерки от правителствата още на втората седмица. 30 процента от малките фирми вече са фалирали. Много фирми, които продължават да работят, отчитат намаляване на оборотите си с до 50 процента. Какъв е ефектът от това? Завършихме 2020 година с 400 хиляди нови безработни, а само в началото на януари 15 хиляди нови”, констатира Нинова.

Второто предложение на БСП е свързано с българско производство и български стоки – на български хранителни продукти.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!