София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Костадин Ангелов: Мерките работят, има спад на заболеваемостта

Здравният министър обмисля разхлабване
1 мЗдраве 416

Продължаваме реставрацията на Мулдавския манастир „Света Петка“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов при посещението му в светата обител, съобщиха от правителствената информационна служба. Премиерът пое ангажимент държавата да помогне допълнително със средства за обновяването на храма и залата в комплекса. „Всичко, което се направи, остава за хората“, изтъкна Борисов. Министър-председателят добави още, че в момента се изгражда пътят до манастира, както и водопровод, който да осигури нормалното водоснабдяване а целия комплекс. Двата проекта са на стойност от близо 3 милиона лева.

В рамките на посещението в манастира министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, който също беше на място с премиера Борисов, заяви, че се обмисля разхлабването на още от противоепидемичните мерки с оглед на спада в заболеваемостта.

„Това е добра индикация, че мерките работят и ако продължава тази тенденция, обсъждаме разхлабването и на други мерки“, заяви Ангелов. Според премиера Борисов е добре да се обмислят и възможностите за връщане на публика по стадионите.

Днес министър-председателят Бойко Борисов посети и стадион „Христо Ботев“ в Пловдив, за чието строителство държавата отпусна 25 млн. лева. „Това ще стане прекрасно съоръжение. Строи се много“, категоричен беше премиерът. Борисов изрази увереност, че след като бъде завършен, стадионът ще може да приеме финал на голям европейски клубен турнир по футбол. Близо 48 000 000 лв. са инвестирани за реконструкцията, модернизацията и оборудването на стадиони в България през последните години.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!