София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

Костадин Ангелов: Няма да остане човек в България, който да иска да се ваксинира и да не може

Здравният министър обясни, че от 3 март хора ще могат да се записват електронно за ваксиниране
пропускане
6 чОбщество 1645 Златина Петкова

“Ваксината на Оксфорд на 100% предпазва от тежко прекарване на болестта” заяви пред медиите на здравният министър Костадин Ангелов.

Ангелов беше категоричен, че няма да остане български гражданин, който да иска да бъде ваксиниран, но да не може. Той допълни, че няма значение какъв е здравният статус на лицето.

Минисътрът призова медиите към достоверна информация, по повод ваксинирането, като обясни, че никъде по света няма данни, доказващи, че имунизирането с различни препарати на едно лице, може да доведе до ефект. Точно обратно, първата и втората доза следвали да са от един вид ваксина.

Близо 10 000 човека се очаква да се ваксинират до края на днешния ден. Стана ясно още, че в понеделник се ще получим нова доза ваксини.

Разбра се и че от 3 март лицата, желаещи да се ваксинират, ще могат да се записват за това по електронен път. Към момента кабинетите в страната за имунизация са 318.Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!