София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

Костадинов: Областният управител на Варна каза, че има водна криза, а после отрече

Лидерът на "Възраждане" коментира източването на яз. Камчия
4 месецаПолитика 246 Боряна Райчева

Исках да връча документи на Нено Димов, но специализираната прокуратура вече ме беше изпреварила. Не знам в какво качество е там, дали на обвиняем, дали на свидетел или на извикан да даде сведения като информатор. До края на деня ще стане ясно дали Нено Димов е арестуван. Това каза лидерът на ПП "Възраждане" Костадин Костадинов в ефира на "Делници".

"Това, което се случва изпреварва някои събития, защото ние бяхме планирали следващата седмица да отидем и да разговаряме с други граждани. Другото, което разбрах е, че вече има няколко сигнала срещу Нено Димов, които щяха да бъдат подадени. Очевидно събитията са изпреварени от прокуратурата, която не е независима, а се управлява от премиера Бойко Борисов, явно от там е дошла заповедта", каза Костадинов.

"Някъде началото на декември получихме информация, че яз. Цонево е доста източен и отидох на място и останахме доста притеснени. Нивото на язовира е под 50%. Зададохме си въпроса ако Цонево е в това състояние, в какво състояние е яз. Камчия. Отидохме до стената, защото там е най-удобно да се снима, беше забранено, но нямаше охрана. Отидохме до последната третина на язовира и се вижда в какво състояние е язовира", каза още Костадинов.

Варненският общински съветник коментира, че ако влезем в страницата на Министерството на околната среда и водите ще видим, че през януари месец е 8 кубика, при условие, че водата в язовира е 80 кубика. "Ние нямаме включени курорти, времето ще е неблагоприятно към нас, може след месеци да няма вода. Институциите започнаха да отричат очевидното. 10 метра е паднало нивото, а язовирът лятото е преливал. Язовирът е бил 200 млн. кубика, а сега е 160, от които 80 са за пиене", допълни той.

"Областният управител на Варна Стоян Пасев първо каза, че има водна криза, а днес свика среща, на която отрече да има водна криза. Това шизофрения ли е, не знам", коментира Костадин Костадинов.