София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 10 °C Велико Търново 10°C - разкъсана облачност Пловдив 13 °C Пловдив 13°C - ясно небе Варна 10 °C Варна 10°C - ясно небе Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Костадинов: ДБ и ПП са същите като ГЕРБ и ДПС, както и БСП

Лидерът на "Възраждане" коментира и "закуската в американското посолство"

3 дниИзбори 2022 758 Николай Трифонов

СНИМКА: "БУЛФОТО"

"ДБ и ПП са същите като ГЕРБ и ДПС, както и БСП - те са двете страни на една монета, там няма разлика, всички ходят на отчет или на закуска, както вече се казва, в американското посолство. В деня на втория кръг от консултации при президента, падаше се петък, в 9 ч сутринта в американското посолство беше привикан българският политически елит на закуска. Заминавал си някакъв секретар от посолството, а щял да идва друг. Затова поканили по един български представител от партиите в парламента без “Възраждане”, за да закусят заедно." Това коментира Костадин Костадинов от "Възраждане" пред "24 часа".

Според него никой от българските политици няма право да ходи на такъв тип мероприятия.

"Това е привикване, очевадно и грозно. След този акт на американците изведнъж тези, които казваха, че не могат да работят помежду си, заявиха - да, да, няма проблем, можем да работим, трябва да помислим как да направим общо правителство в името на евро-атлантическите ценности. До момента, в който не излезе записът с много откровеното поведение на Христо Иванов, който не знаеше, че го снимат. На този фон изпратихме сигнал в прокуратурата. В понеделник на 15-и получихме отговор, че отказват да образуват производство, защото смятат, че няма проблем. Но има повдигнато обвинение в момента срещу лидер на българска политическа партия - Николай Малинов, заради обвинения, че се срещал с руския посланик", обясни Костадинов.