Search Suggestions
      петък, 09.05.25
      Search Suggestions
          - Реклама -
          - Реклама -
          - Реклама -

          Кулинарни шедьоври в цветовете на есента

          Есента не е просто сезон. Това е картина, която не може да бъде поставена в рамка… А за да бъде тя още по-уютна, цветна и ароматна, ще я съчетаем с подбрано вино, вкусна храна и вълшебни емоции? За целта серията вина Kabile, вдъхновени от най-древните традиции във винопроизводството по нашите земи, поканиха популярния кулинарен блогър Анатолий Попов – Tolik да разкрие тайните си за приготвяне кулинарни шедьоври в цветовете на есента.

          - Реклама -

          Серията Kabile се произвежда от собствените лозя на една от най-старите изби в Южна България „Вила Ямбол“. Тя е кръстена на античното тракийско селище със същото име Кабиле, което се намира само на няколко километра от винарната. Данните сочат, че именно в този район се е произвеждало висококачествено вино още от времето на траките. Нещо повече – богинята-закрилница на земята и лозята Кибела е изобразена на етикетите на Kabile. Марката е сред най-награждаваните на световни конкурси.

          Свински кебап с червено вино

          Какво ви е необходимо:

          1 кг свинско месо;

          300 мл. червено вино;

          1 глава лук;

          4 скилидки чесън;

          1 морков;

          1 зелена чушка;

          2 стръка целина;

          1/2 кг гъби;

          6 с.л. олио;

          4 с.л. доматено пюре;

          2 с.л. брашно;

          дафинов лист;

          пресен магданоз;

          червен пипер;

          сол

          Начин на приготвяне:

          Нарежете свинското на парчета и го запържете от всички страни за няколко минути. Отстранете месото от тигана. Поставете го на домакинска хартия, за да се отцеди от мазнината. На мястото на месото в тигана се слагат нарязаните на ситно лук, моркови, чушки и целина. Запържете за няколко минути, докато омекнат, и към тях добавете виното. Овкусете със сол, червен пипер и дафинов лист. Щом виното се изпари, добавете доматеното пюре и малко вода. Разбъркайте и прехвърлете ястието в дълбока тенджера заедно със свинското. Долейте вода, така че да покриете месото. Варете около 20-30 мин, след което добавeте нарязаните на ивици гъби и нарязаните на ситно магданоз и чесън. Оставете ястието да къкри още 40 мин до пълното омекване на месото. Малко преди да е готов виненият кебап, го сгъстете с размито в малко вода брашно.

          Kabile Mavrud & Cabernet Sauvignon

          Кадифен, тъмночервен цвят с рубинени оттенъци. Впечатляващ плодов аромат на зрели черни плодове – черна череша, боровинка, синя слива, нотка черен пипер и фина барикова зрялост. Вкусът има добра атака, сочна хармония и пикантен финал.

          Есента не е просто сезон. Това е картина, която не може да бъде поставена в рамка… А за да бъде тя още по-уютна, цветна и ароматна, ще я съчетаем с подбрано вино, вкусна храна и вълшебни емоции? За целта серията вина Kabile, вдъхновени от най-древните традиции във винопроизводството по нашите земи, поканиха популярния кулинарен блогър Анатолий Попов – Tolik да разкрие тайните си за приготвяне кулинарни шедьоври в цветовете на есента.

          - Реклама -

          Серията Kabile се произвежда от собствените лозя на една от най-старите изби в Южна България „Вила Ямбол“. Тя е кръстена на античното тракийско селище със същото име Кабиле, което се намира само на няколко километра от винарната. Данните сочат, че именно в този район се е произвеждало висококачествено вино още от времето на траките. Нещо повече – богинята-закрилница на земята и лозята Кибела е изобразена на етикетите на Kabile. Марката е сред най-награждаваните на световни конкурси.

          Свински кебап с червено вино

          Какво ви е необходимо:

          1 кг свинско месо;

          300 мл. червено вино;

          1 глава лук;

          4 скилидки чесън;

          1 морков;

          1 зелена чушка;

          2 стръка целина;

          1/2 кг гъби;

          6 с.л. олио;

          4 с.л. доматено пюре;

          2 с.л. брашно;

          дафинов лист;

          пресен магданоз;

          червен пипер;

          сол

          Начин на приготвяне:

          Нарежете свинското на парчета и го запържете от всички страни за няколко минути. Отстранете месото от тигана. Поставете го на домакинска хартия, за да се отцеди от мазнината. На мястото на месото в тигана се слагат нарязаните на ситно лук, моркови, чушки и целина. Запържете за няколко минути, докато омекнат, и към тях добавете виното. Овкусете със сол, червен пипер и дафинов лист. Щом виното се изпари, добавете доматеното пюре и малко вода. Разбъркайте и прехвърлете ястието в дълбока тенджера заедно със свинското. Долейте вода, така че да покриете месото. Варете около 20-30 мин, след което добавeте нарязаните на ивици гъби и нарязаните на ситно магданоз и чесън. Оставете ястието да къкри още 40 мин до пълното омекване на месото. Малко преди да е готов виненият кебап, го сгъстете с размито в малко вода брашно.

          Kabile Mavrud & Cabernet Sauvignon

          Кадифен, тъмночервен цвят с рубинени оттенъци. Впечатляващ плодов аромат на зрели черни плодове – черна череша, боровинка, синя слива, нотка черен пипер и фина барикова зрялост. Вкусът има добра атака, сочна хармония и пикантен финал.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          Радостин Василев разкри ще подкрепи ли вота на недоверие

          Парламентарната група на МЕЧ ще подкрепи вота не недоверие на "Величие". Това обяви лидерът на МЕЧ Радостин Василев пред медиите в парламента във връзка...

          Цончо Ганев: МЕЧ не дойдоха на срещата за новия вот на недоверие

          Проведохме срещата с тези, които бяха поканени за подписване на нов вот на недоверие. Поканите бяха изпратени към "Морал, единство, чест" (МЕЧ), "Величие". На...

          „Извинете, фашаги…“: Недялко Недялков с взривяващ коментар за 9 май

          Недялков припомня, че в заключителния етап на Втората световна война близо 35 000 българи загиват, а още толкова са ранени. Особено внимание обръща на Първа

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          - Реклама -
          ТОП ДНЕС
          ТОП 14 ДНИ
          Зареждане…
          Зареждане…
          - Реклама -
          - Реклама -
          - Реклама -
          Search Suggestions
              Search Suggestions