Search Suggestions
      петък, 09.05.25
      Search Suggestions
          - Реклама -
          - Реклама -
          - Реклама -

          Кулинарни шедьоври в цветовете на есента

          Есента не е просто сезон. Това е картина, която не може да бъде поставена в рамка… А за да бъде тя още по-уютна, цветна и ароматна, ще я съчетаем с подбрано вино, вкусна храна и вълшебни емоции? За целта серията вина Kabile, вдъхновени от най-древните традиции във винопроизводството по нашите земи, поканиха популярния кулинарен блогър Анатолий Попов – Tolik да разкрие тайните си за приготвяне кулинарни шедьоври в цветовете на есента.

          - Реклама -

          Серията Kabile се произвежда от собствените лозя на една от най-старите изби в Южна България „Вила Ямбол“. Тя е кръстена на античното тракийско селище със същото име Кабиле, което се намира само на няколко километра от винарната. Данните сочат, че именно в този район се е произвеждало висококачествено вино още от времето на траките. Нещо повече – богинята-закрилница на земята и лозята Кибела е изобразена на етикетите на Kabile. Марката е сред най-награждаваните на световни конкурси.

          Свински кебап с червено вино

          Какво ви е необходимо:

          1 кг свинско месо;

          300 мл. червено вино;

          1 глава лук;

          4 скилидки чесън;

          1 морков;

          1 зелена чушка;

          2 стръка целина;

          1/2 кг гъби;

          6 с.л. олио;

          4 с.л. доматено пюре;

          2 с.л. брашно;

          дафинов лист;

          пресен магданоз;

          червен пипер;

          сол

          Начин на приготвяне:

          Нарежете свинското на парчета и го запържете от всички страни за няколко минути. Отстранете месото от тигана. Поставете го на домакинска хартия, за да се отцеди от мазнината. На мястото на месото в тигана се слагат нарязаните на ситно лук, моркови, чушки и целина. Запържете за няколко минути, докато омекнат, и към тях добавете виното. Овкусете със сол, червен пипер и дафинов лист. Щом виното се изпари, добавете доматеното пюре и малко вода. Разбъркайте и прехвърлете ястието в дълбока тенджера заедно със свинското. Долейте вода, така че да покриете месото. Варете около 20-30 мин, след което добавeте нарязаните на ивици гъби и нарязаните на ситно магданоз и чесън. Оставете ястието да къкри още 40 мин до пълното омекване на месото. Малко преди да е готов виненият кебап, го сгъстете с размито в малко вода брашно.

          Kabile Mavrud & Cabernet Sauvignon

          Кадифен, тъмночервен цвят с рубинени оттенъци. Впечатляващ плодов аромат на зрели черни плодове – черна череша, боровинка, синя слива, нотка черен пипер и фина барикова зрялост. Вкусът има добра атака, сочна хармония и пикантен финал.

          Есента не е просто сезон. Това е картина, която не може да бъде поставена в рамка… А за да бъде тя още по-уютна, цветна и ароматна, ще я съчетаем с подбрано вино, вкусна храна и вълшебни емоции? За целта серията вина Kabile, вдъхновени от най-древните традиции във винопроизводството по нашите земи, поканиха популярния кулинарен блогър Анатолий Попов – Tolik да разкрие тайните си за приготвяне кулинарни шедьоври в цветовете на есента.

          - Реклама -

          Серията Kabile се произвежда от собствените лозя на една от най-старите изби в Южна България „Вила Ямбол“. Тя е кръстена на античното тракийско селище със същото име Кабиле, което се намира само на няколко километра от винарната. Данните сочат, че именно в този район се е произвеждало висококачествено вино още от времето на траките. Нещо повече – богинята-закрилница на земята и лозята Кибела е изобразена на етикетите на Kabile. Марката е сред най-награждаваните на световни конкурси.

          Свински кебап с червено вино

          Какво ви е необходимо:

          1 кг свинско месо;

          300 мл. червено вино;

          1 глава лук;

          4 скилидки чесън;

          1 морков;

          1 зелена чушка;

          2 стръка целина;

          1/2 кг гъби;

          6 с.л. олио;

          4 с.л. доматено пюре;

          2 с.л. брашно;

          дафинов лист;

          пресен магданоз;

          червен пипер;

          сол

          Начин на приготвяне:

          Нарежете свинското на парчета и го запържете от всички страни за няколко минути. Отстранете месото от тигана. Поставете го на домакинска хартия, за да се отцеди от мазнината. На мястото на месото в тигана се слагат нарязаните на ситно лук, моркови, чушки и целина. Запържете за няколко минути, докато омекнат, и към тях добавете виното. Овкусете със сол, червен пипер и дафинов лист. Щом виното се изпари, добавете доматеното пюре и малко вода. Разбъркайте и прехвърлете ястието в дълбока тенджера заедно със свинското. Долейте вода, така че да покриете месото. Варете около 20-30 мин, след което добавeте нарязаните на ивици гъби и нарязаните на ситно магданоз и чесън. Оставете ястието да къкри още 40 мин до пълното омекване на месото. Малко преди да е готов виненият кебап, го сгъстете с размито в малко вода брашно.

          Kabile Mavrud & Cabernet Sauvignon

          Кадифен, тъмночервен цвят с рубинени оттенъци. Впечатляващ плодов аромат на зрели черни плодове – черна череша, боровинка, синя слива, нотка черен пипер и фина барикова зрялост. Вкусът има добра атака, сочна хармония и пикантен финал.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          Радев: Наш дълг е не само да пазим чиста паметта им, а и да вложим на свой ред силите си в каузата за изграждането...

          Президентът Румен Радев взе участие в тържественото отбелязване на 149 години от Априлското въстание в град Перущица, където произнесе реч пред събралите се граждани...

          СДС: Румен Радев извиси най-силния глас в истерията срещу приемането на еврото

          Съюзът на демократичните сили (СДС) разкритикува остро президента Румен Радев, наричайки неговото искане за референдум относно приемането на еврото „еманация на двуликата му политическа...

          Желязков: Конституционният съд категорично се произнесе, че референдум за еврото е противоконституционен

          Министър-председателят Росен Желязков излезе с категорична позиция в защита на европейския път на България и предстоящото присъединяване на страната към еврозоната. В официалното си...

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          - Реклама -
          ТОП ДНЕС
          ТОП 14 ДНИ
          Зареждане…
          Зареждане…
          - Реклама -
          - Реклама -
          - Реклама -
          Search Suggestions
              Search Suggestions