Начало Новини Предавания На живо

Л. Панов: Да спрем груповото изнасилване на глутницата вълци

За съжаление никой не може да каже кога загива една демокрация

11:12 ч. 17.04.2019 г.Правосъдие 19

Енергията и любовта, които един народ питае към правото си, зависят от усилията, които то му е струвало.
Борбата, която правото изисква, за да се роди,е благодат. Това заяви председателят на ВКС Лозан Панов на специално свикана дискусия под наслов „Независим съд – свободна държава! За правото и справедливостта.“
Уроците на историята се повтарят дотогава, докато не се излъчат поуките от нея, коментира още той. 
По думите му гледката в България може да се сравни само със спасителните лодки на "Титаник", където по-силните изтикват по-слабите, за да се спасят.
Милеещите чеда на майка България първо трябва да спрат груповото изнасилване на глутницата вълци, призова Панов.
Според председателя на ВКС върховенството на закона е силно компрометирано. Изпратили сме в Парламента да ни представляват хора, които не искат да имат допир до съседите си и затова си купуват собствен асансьор. Мракобесните времена в българското правосъдие тепърва предстоят.
Главният прокурор Сотир Цацаров вече се е прицелил в креслото на главния инспектор, коментира Панов. Списъци на врагове и предатели висят по вестниците, а ксенофобията се превърна в политика. За съжаление никой не може да каже кога загива една демокрация.

Лозан Панов завърши речта си с цитат на Кристиян Таков: Да не си борец на право, значи да си негов убиец, защото времето е разделно, границите са ясни и няма спор кои са лошите. Не избираме дали да се впуснем в тази борба, а на чия да застанем.