София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Лавров с коментар за предполагаемата руска намеса при взривовете в оръжейни складове в България

Той коментира обвиненията на България срещу Москва
1 мПолитика 289 Мирослав Митков

Брюксел трябва да разреши въпроса за отношението на частните предприемачи към складовете за боеприпаси в Чешката република и България. Това заяви министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров на пресконференция, коментирайки обвиненията на България срещу Москва.

„Мога да допусна, че Европейският съюз трябва да се погрижи за ситуацията както в Чешката република, така и в България. Ситуация, която е свързана с факта, че някои частни предприемачи имат отношение към търговията с оръжие, съхранението на оръжията, боеприпасите. ЕС все пак е длъжен да отговори на въпроса, който вече зададохме и който се заключава в това доколко ЕС контролира изпълнението на неговите членове на задълженията по различни документи в сферата на оръжията“, заяви руският външен министър, отговаряйки на въпрос на ТАСС.

По-рано днес прокуратурата съобщи, че шестима граждани на Руската федерация са свързани с редица  взривове в складове и производствени помещения на заводи за утилизация на взривни вещества, производство на оръжие и боеприпаси в България.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!