София -2 °C
Велико Търново -2 °C
Пловдив 2 °C
Варна 4 °C
Бургас 5 °C
Начало Новини Предавания На живо

Лекари от УМБАЛ "Свети Георги" защитиха всички медици, които се борят с COVID

Позиция в социалните мрежи
4 сЕвроком 530

Лекари от Клиниката по лъчетерапия в УМБАЛ "Свети Георги“ защитиха всички медици, които се борят с COVID пандемията. В специална публикация в една от социалните мрежи те посочват колко много жертви дава гилдията в борбата с вируса и при какви условия работят медиците.

Пълният текст:

"159 медици с коронавирус само за последните 24 часа  С тях общо заразените медици от началото са почти 4500 .

Общо в страната има 32 000 лекари, като не малка част от тях вече са се пенсионирали, а други не успяха да преборят вируса…

Нека всеки добре се замисли в какви условия и в какво напрежение работят здравните работници ежедневно, 24/7.

Нека се замисли как те рискуват собствено си здраве и здравето на семейството си. Нека се замисли, че на пациент му се налага да чака, защото 1 лекар и 1 сестра трябва са се грижат за 20-30, а понякога и 40 тежко болни пациенти

Нека се замисли, че когато лекарите предупреждаваха, че този момент ще дойде и умоляваха да се носят ЛПС, заведенията и баровете бяха пълни.

Нека се замисли, че "в мизерните условия в болницата“ пациентите прекарват 3-4 седмици, а лекарите 30-40 години. Нека се замисли дали "уважението“, което получават от голяма част от хора и медии е каквото трябва да бъде.

Ако някой мисли, че може да се справи по-добре от тях – нека пробва! Така или иначе здравните работници са на привършване…"