София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Мария Бакалова: Гласуването е дълг към обществото и към себе си

"На младите хора би казала, че е важно да бъдат активни", каза още тя
1 мПолитика 174 Мирослав Митков

„Днес, повече от всякога, трябва действие. Гласуването е дълг към обществото и към себе си. Трябва да поемем отговорност и да гласуваме“, каза първата българска актриса номинирана за „Оскар“ Мария Бакалова интервю за bTV в деня на парламентарните избори у нас.

„Ще гласувам в Лондон. Смятам, че е лична отговорност да гласуваш на парламентарни избори и това ще определи политиката, икономиката и прогреса в следващите четири години. Това, че си дал своя вот, дава възможност да искаш повече от управляващи и опозиция“, смята младата актриса.

На младите хора би казала, че е важно да бъдат активни, за да се чуе техният глас. „Освен задълженията, ние имаме и права. За тях трябва да се воюва, престъпно е да не ти пука. Единственият грешен избор е да си пасивен“, смята Бакалова.

Тя добави, че няма значение къде се намират българите по света – всички те имат едни и същи права.

„Доброто правителство трябва да осигури максимално равноправни условия за гласуване на българите, където и да са те по света, защото на нас ни пука и трябва да ни пука“, допълни Бакалова.

Според актрисата мечтата на всеки човек е да бъде чут, да бъде оценен и свободен.

„Трябва да вървим напред, да се развиваме, да имаме повече възможности. Аз много обичам и уважавам България. Могат да станат по-добре нещата, затова – гласувайте, хора!“, призова Бакалова.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!