София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Мартин Димитров: Без съдебна реформа няма да мръднем - няма да има инвеститори

"Нови избори не са изключени"
9 сПолитика 323 Мирослав Митков

Без съдебна реформа ние няма да мръднем на сантиметър. Без нея инвеститори няма да дойдат в България. Това каза новоизбраният депутат от ДБ Мартин Димитров по НТВ.

Нови избори не са изключени. При това ще се изпълни процедурата в Конституцията. Реформите не може да се бавят повече. Чехия изпревари Испания, Румъния застига Португалия. Румъния ни изпревариха двойно, а бяхме заедно. България е последна по доходи в ЕС. Съдебната реформа и изборната реформа са важни въпроси.

Резултатът е такъв, защото активността е ниска – под 50%. Не приеха гласуване по пощата и  дистанционно електронно гласуване. Тези неща можем да ги променим. Ако не ги променим, резултатите ще са подобни и ще ни питате какво правим.

Моето гражданско мнение ще ви кажа - ГЕРБ, БСП и ДПС направиха омагьосан кръг, от който трябва да се излезе. Нека да се пробва да се състави правителство, но ще бъде много трудно. Излизане от този кръг означава да се предложи правителство с необходимите реформи. Това е едно.

Защото ако се изберат само хора, това нищо не значи. Проблемът е, че се избира кабинет с много общи програми. Дори да се отиде на предсрочни избори, не пречи да се направи изборна реформа и да се въведе гласуване по пощата. Това трябва да е условие. Трябва да се увеличи активността. Никакво увеличение на данъците -  искаха да въведат данък паспортизация.

Съдебната реформа е ключ за развитието на България. Въпросът не се решава с общи приказки. Ако им слушаш на тези хора общите приказки, не всичко подкрепят. Но ако се сложи нещо конкретно на масата – те си мълчат. Важно е къде се събира парламента. Аз предлагам НС да се върне в предишната сграда. Каква реформа ще правят тези хора с петолъчката отгоре?! Слага се съдебната реформа на масата е всеки конкретно се пита.

Бих искал да имам пълна гаранция за реформи. Всякакви правителства сме виждали. Толкова се обезцени парламента, че само се пита кои ще са министрите. Гледа се на парламента като на хора, които не разсъждават. Двигателят трябва да е в парламента, а не в правителството. Трябва да започнем с ИК и да продължим. Ще има хора, които ще искат да увеличават данъци. Има хора, които искат да увеличат ДДС-то и да има прогресивно данъчно облагане. Това би било голяма грешка.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!