София 34 °C
Велико Търново 35 °C
Пловдив 37 °C
Варна 30 °C
Бургас 30 °C
Начало Новини Предавания На живо

Мая Манолова: Долу ръцете от КЕВР! (ВИДЕО)

"Освободете КЕВР от партийния си натиск"

Мая Манолова: Долу ръцете от КЕВР! (ВИДЕО)

"Освободете КЕВР от партийния си натиск"

2 мПолитика 1210 Мирослав Митков


Долу ръцете от независимия регулатор! Освободете КЕВР от партийния си натиск. Борисов, Нинова и Карадайъ да оттеглят предложенията си за членове на комисията.

За това призова във Facebook Мая Манолова от Гражданската платформа "Изправи се.БГ".

"Време е за операция „чисти ръце" по отношение на регулаторите. Борисов, Нинова и Карадайъ да оттеглят и да не правят партийни предложения за членове на КЕВР. Да има истинско, честно състезание и прозрачност при избора на председател на КЕВР. Време е регулаторите да спрат да бъдат клонове на партийни централи", отсече Манолова.

Изказването на бившия омбудсман идва след новината, че ГЕРБ са оттеглили своето предложение за председател на КЕВР, което доведе до нуждата да се стартира нова процедура.

"ГЕРБ оттеглиха единствената кандидатура за председател на КЕВР. Този, за когото специално промениха Закона за енергетиката, тъй като той нямаше изискуемия 10-годишен професионален стаж. Те промениха закона, така че и пет години професионален опит да са достатъчни за шеф на КЕВР. От „Изправи се.БГ" алармирахме още преди месец, когато променяха закона, че това се прави специално за П.М.", припомни Манолова.

"Призовавам след оттеглянето на предложението на ГЕРБ за председател на КЕВР, депутатите от ГЕРБ, БСП и ДПС да оттеглят и другите кандидатури, защото това са партийни назначения", призова още Манолова и допълни - време е КЕВР наистина да стане независим орган.

Призовавам след оттеглянето на предложението на ГЕРБ за председател на КЕВР, депутатите от ГЕРБ, БСП и ДПС да оттеглят и другите кандидатури, защото това са партийни назначения, допълни още Манолова.