Мексиканските власти отзоваха посланик заради кражба на книга

Дипломатът се опитал да открадне биографията на Казанова

1 месецОбщество 4

Мексиканският посланик в Аржентина Оскар Рикардо Валеро ще бъде отзован поради твърдения за кражба на книга от магазин в Буенос Айрес. Това решение беше обявено в неделя вечерта в Twitter от външния министър на латиноамериканската страна Марсело Ебрард.

"Помолих комисията по етика да проучи случая с посланика в Аржентина, който е обвинен в кражба на книги от известен магазин", пише мексиканският министър. "Досега съм го инструктирал да се върне у дома". Камера за наблюдение, инсталирана в книжарница "Атенео", записва как 76-годишният дипломат се опитва да открадне биография на Джакомо Казанова, като я е скрил във вестник. На изхода той бил задържан от охранители, след което бил отведен в полицейското управление, откъдето по-късно бил освободен, като го идентифицирали.

„Ако се окаже, че видеоклипът е истински, той ще бъде уволнен незабавно“, добави Ебрард. „Нелоялното поведение е напълно неприемливо.“ Валеро пое задълженията си през втората половина на август тази година. Цената на книгата, която той се е опитал да измъкне от магазина, е 750 аржентински песо (малко над 12 долара).

Магазинът Ateneo, който се намира в сградата, в която се е намирал театърът през първата половина на миналия век, се счита за една от най-известните забележителности на столицата на Аржентина.

ОЩЕ ОТ Общество

Започва Световният икономически форум в Давос

На събитието ще вземе участие и премиерът Борисов

4 мОбщество

Търговците на протест срещу наредба Н-18

Гражданската демонстрация е пред Министерството на финансите

14 чОбщество

Питейната вода в Перник ще се изчерпа до 10 дни

СОС ще подкрепи решението на МС в най-кратък срок

14 чОбщество

Арх. Димитров: Снабдяването на Перник с вода може да се случи само чрез ВиК на София

Експертът предлага да се създаде Министерство на устойчивото развитие

15 чОбщество

Директорката от Горна баня - уволнена незаконно

Върховният касационен съд я е възстанови на поста й в детската градина

21 чОбщество