София 34 °C
Велико Търново 35 °C
Пловдив 37 °C
Варна 30 °C
Бургас 30 °C
Начало Новини Предавания На живо

Местан: Прокуратурата не се ръководи от правото, а от изпълнение на политически поръчки

Разследването на катастрофата с Лютви Местан приключи, а до месец се очаква да излезе решението на прокуратурата

Местан: Прокуратурата не се ръководи от правото, а от изпълнение на политически поръчки

Разследването на катастрофата с Лютви Местан приключи, а до месец се очаква да излезе решението на прокуратурата

22 мПолитика 1506 Ирина Илиева


Разследването на катастрофата с Лютви Местан приключи, а до месец се очаква да излезе решението на прокуратурата. 

Бившият председател на ДПС, Местан, е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост, другият шофьор в катастрофата също е привлечен като обвиняем. 

"Обвинен съм не, защото съм виновен, а защото се казвам Лютви Местан. Нося в себе си тежки съмнения, че прокуратурата не се ръководи от правото, а от изпълнение на политически поръчки", така коментира обвиненията към себе си обвиняемият политик в студиото на БТВ. 

Той допълни, че няма да поеме върху себе си вината за инцидента. Неговата версия за случилото се е, че автомобилът, който е ударил Местан, се е движила в нарушение, с което е предизвикано пътно транспортното произшествие. 

По думите му прокуратурата е приложила двоен стандарт в обвиненията, като е била по-милостива към другото привлечено лице за катастрофата, Юсеин Тефик. Той обвини прокуратурата, че доказва вината му без той да е бил виновен. 

"Ако бяха провели пълно и обективно разследване щяха да установят истината. Заявявам, че вместо пълно и обективно разследване, прокуратурата упражни върху мен пълна репресия, прокурорски произвол и ми отне правото на справедлив досъдебен процес. Послужи си с грубо манипулиране на фактите и доказателствата". Така коментира процеса по обвинението си Лютви Местан. 

По думите на Местан има манипулиране на доказателствата, тъй като вторият оглед е направен след почистване на района и поставяне на на нова "Стоп" линия. 

"Обвинен съм не защото съм виновен, а защото се казвам Лютви Местан", допълни още председателят на ПП "ДОСТ" . 

Местан допълни, че ще сезира прокуратурата за наклеветяване по време на процеса, веднага след като приключи делото по катастрофата. 

"Всички нарушения от страна на Юсеин Тефик - истинският причинител на катастрофата - бяха ясни на прокуратурата още в деня на огледа, но си затвориха очите, защото имаха преднамерена цел непременно да обвинят Лютви Местан. Това не е процес, а произвол". 

Относно появилите се снимки с премиера Борисов, Местан заяви, че отговор на въпроса "Кой е снимал Борисов?" може да даде само Борисов. Той допълни, че до спалнята на премиера НСО няма достъп, а единственият човек, който има право да допуска външни лица там е премиерът.