София 5 °C София 5°C - ясно небе Велико Търново 6 °C Велико Търново 6°C - облачно Пловдив 7 °C Пловдив 7°C - разкъсана облачност Варна 6 °C Варна 6°C - предимно облачно Бургас 8 °C Бургас 8°C - разкъсана облачност

Методи Лалов за поредното недоразумение в съдебната система (ВИДЕО)

Бившият съдия с коментар в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич"
17 мЕвроком 278

По общодостъпните данни може да се види, че проблемът няма да бъде решен. В Софийския районен съд постъпват всяка година година между 110 000 и 120 000 дела, разглеждат се около 140 000 дела. От всичко това ще се случи, че делата, които ще бъдат намалени ще са около 3000 по-малко, изключително смешен процент. Ще се направи и прекрояване на Софийския районен съд.

Това коментира бившият съдия и сегашен общински съветник в София Методи Лалов в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич" във връзка с желанието на Висшия съдебен съвет да създаде нова каша с плановете си да прехвърли част от делата от Районния съд в по-малките съдилища около София.

"БСП в Висшия съдебен съвет се опитват да се харесат на Софийския районен съд, но тяхното предложение е неадекватно като цел. Това гилдийно харесване не е в услуга на народа. Тяхното удобство е важно, но то не трябва да е на първо място", коментира Лалов.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!