София 7 °C София 7°C - предимно ясно Велико Търново 10 °C Велико Търново 10°C - ясно небе Пловдив 8 °C Пловдив 8°C - предимно ясно Варна 11 °C Варна 11°C - ясно небе Бургас 10 °C Бургас 10°C - ясно небе

Милева за ЕВРОКОМ: Прокуратурата проверява защо ДАНС отне достъпа на Цацаров

Във връзка с класифицираната информация, до която бившият председател на КПКОНПИ е блокиран
11 мПравосъдие 1827 Ивана Иванова

Върховната касационна прокуратура (ВКП) е образувала проверка по сигнала на шефа на антикорупционната комисия в оставка Сотир Цацаров. Това съобщи говорителят на главния прокурор Иван Гешев Сийка Милева пред ЕВРОКОМ.

На 17 януари Цацаров поиска да бъде проверен заради думите на премиера Кирил Петков, че от невнимателно използване от Цацаров на строго класифицирана информация е произтекла заплаха и случаят вероятно ще бъде предаден на прокуратурата. От 14 януари Цацаров е с отнет допуск до строго секретна държавна информация, след като от ДАНС установиха, че той е неблагонадежден. Според искането на Цацаров думите на премиера навеждали на извод за извършени престъпления.

ВКП е изискала информация от ДАНС дали на Цацаров е правена последваща проверка за надеждност, след като веднъж е бил проверен и е получил право на достъп до класифицирана информация и какви са мотивите.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!