София 1 °C София 1°C - лека мъгла Велико Търново -1 °C Велико Търново -1°C - мъгла Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - разкъсана облачност

Минчо Спасов: Парламентът е болен от срутищата по магистралите на Борисов (ВИДЕО)

Коментар на юриста по повод закона за частната охранителна дейност
7 мЕвроком 382

На 27 януари Народното събрание прие на първо четене Закона за частната охранителна дейност. Законопроектът е внесен от ПГ на ГЕРБ и "за" него гласуваха 77 народни представители, "против" - 25 и "въздържали се" -2. Със законопроекта депутатите разрешиха на първо четене реабилитирани лица да участват в ръководството на частни охранителни фирми.

С промените се позволява на лица, осъждани за умишлени престъпления от общ характер, но впоследствие реабилитирани, да могат да получават лиценз за частна охрана. Освен това се намалява и изискваната образователна степен за изпълнителите на частна охранителна дейност от средно на основно образование.

"Решението има чисто юридическа, но и политическа цел. Народното събрание е болно от срутищата, които виждаме по магистралите на Борисов, имаме юридическо срутище в цялата ни правна система и този законопроект е поредна бръмка от нея. Вместо да се стремим да направим нормалното Народното събрание да поправи глупостите, които е сторило досега", каза адвокатът Минчо Спасов в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич".

"Само малка статистика - последните три парламента са рекордьори по отменени в Конституционния съд законопроекти, обявени за противоконституционни", допълни адвокатът.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!