София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

Министър Желязков: Радев беше като гледачка с карти Таро и вуду

"Не мисля, че някой се е съмнявал, че президентът ще заяви втори мандат
9 сПолитика 338 Мирослав Митков

Румен Радев иска да подпомогне извънпарламентарните партии преди парламентарните избори. Добре е, че президентът направи тази ранна заявка за втори мандат, за да заяви открито вече, че е противник на управляващите. Това смята министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков.

"Не мисля, че някой се е съмнявал, че президентът ще заяви втори мандат. Големият дебат, който не се състоя, е за промените в Конституцията. 

"Аз не мисля, че това би била темата", така Росен Желязков отговори на въпрос дали Бойко Борисов би се кандидатирал за президент. 

Той обърна внимание, че Борисов работи за развитието на партията си. Росен Желязков обаче предупреди, че опитите да се изтика ГЕРБ в ъгъла няма да сработят, защото ГЕРБ е част от ЕНП и има силен съюзник.

Министърът на транспорта отправи критика към говоренето на Румен Радев. 

"Малко като гадателка с карти Таро, малко вуду ми беше това политическо говорене. По-черни краски не съм чувал никога, все едно живеем в различни държави", отсече Желязков.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!