София 8 °C
Велико Търново 13 °C
Пловдив 9 °C
Варна 9 °C
Бургас 8 °C
Начало Новини Предавания На живо

Младен Маринов: Подкрепата на МВР-структурите за Гешев не е дадена под натиск

8 ноември – Ден на българската полиция

16:27 ч. 08.11.2019 г.Общество 28

Днес, в деня когато православната ни църква почита паметта на Свети Архангел Михаил, българската полиция чества своя професионален празник.
Тържествената церемония се проведе в Главна дирекция „Национална полиция”.
Събитието бе открито с речта на главен комисар Христо Терзийски – директор на Главна дирекция „Национална полиция“ и символичен домакин на днешното тържество.

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов поздрави колегите си за празника и им благодари за усилията и професионализма. Той изказа своята благодарност и на тези от тях, които и в днешния ден са на своя пост и изпълняват служебните си задължения.

Министър Маринов и представители на политическото и професионалното ръководство на МВР поднесоха венци пред паметника на загиналите в изпълнение на служебния си дълг полицаи и отдадоха почит пред паметта им.

За бюджета на МВР, който вече е приет, министърът заяви заяви, че са предвидени средства за увеличение на заплащането за нощен труд. Осигурени са и средства за предстоящото преиздаване на българските документи за самоличност. Относно издръжката и капиталовите разходи на министерството, Маринов каза, че предвиденото в бюджета не е това, което са заявили структурите, но такива са възможностите.

На въпроса колко от МВР-структурите са подкрепили Иван Гешев за главен прокурор, тъй като се появиха информации, че ДАНС и ГДБОП са застанали зад него, Маринов отговори, че не разполага с такава информация, но при всички случаи това е подкрепа към личността и професионалните качества на Гешев и в никакъв случай не е под натиск или под строй. Коментарът му относно върнатия от президента Румен Радев указ за назначаването на Гешев бе, че това е конституционно право на държавния глава.