София 10 °C София 10°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - разкъсана облачност Пловдив 12 °C Пловдив 12°C - разкъсана облачност Варна 12 °C Варна 12°C - предимно ясно Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Младен Маринов: Влизам в предизборната битка от гражданската квота като експерт

"Борисов ми каза, че членове на ГЕРБ от цялата страна са предложили моята кандидатура"
26 сПолитика 1254 Мирослав Митков

Бившият министър на вътрешните работи Младен Маринов се завръща в политиката. Той ще води листата на ГЕРБ за парламентарните избори в Софийска област. "В разговор с премиера Борисов той ми каза, че членове на ГЕРБ от цялата страна са предложили моята кандидатура. Обмислих нещата и смятам, че с опита, който имам, това е една възможност да продължа да бъда полезен на системата за сигурност и на колегите", каза пред БТВ Младен Маринов. Той заяви, че влиза от гражданската квота като експерт.

"Мисля да заложа на моята експертиза. Трябва да има и политика, но тя ще е насочена към развиването на системата за сигурност. Не съм член на ГЕРБ и не съм мислел по този въпрос", каза Маринов. На въпрос дали е бил министър на ДПС, той заяви, че е министър на българското правителство. По случаят "Росенец" и подадената оставка той заяви: "Създаде се напрежение, приех да поема отговорност ти да подам оставка. От гледна точка на времето не смятам, че полицията допусна грешка. Те пазиха обществения ред и не допуснаха две силно озлобени една към друга групи да се съберат и да се стигне до физически сблъсък", каза Младен Маринов.

На въпрос "Имаше ли полицейско насилие на протестите пред МС" той зави: "Не искам да говоря дали се допусна полицейско насилие, а дали полицията допусна да се наруши гражданския мир. Смятам, че колегите си свършиха перфектно работата. Българските полицаи бяха атакувани и унизени. Това беше брутално погазване на държавността".

Той призова институциите да се уважават. На въпрос кой е отговорен за скандала с джиповете на МВР Младен Маринов заяви, че сама по себе си поръчката на джиповете не е порочна. По думите му проблемът в случая е защо е сменена техническата спецификация и поръчката е насочена към друг продукт. "Обществените поръчки се провеждат по строги правила. Самата й същност се заключава в техническата спецификация, която се изготвя. Доколкото знам, тъй като това не е било предмет на моята работа, техническата спецификация е била направена от хората, които реално ще работят с тези средства и е била направен така, че да се закупят автомобили с висока проходимост. Впоследствие по време на служебния кабинет тази спецификация е променена", обясни бившият вътрешен министър.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!