София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

МНИМА ЯСНОВИДКА: 37 пенсионери се разделиха с десетки хиляди левове

Обявите за услугите си пуска във вестници, които се четат от възрастни хора

23 сКрими 301 Иванина Игнатова

22-годишната Недялка Гастулова от русенския квартал "Чародейка" е поредната представяща се за маг и феномен на България, без да притежава гадателски способности. За разлика от колежките си, тя не пуска обяви в интернет, а във вестници, които се четат от възрастни хора. Твърди, че чисти всякакви магии, страх и стрес, а също отключва късмета и помага при зависимости. Притежава удостоверение за завършен 10-дневен курс по окултизъм и гадателство, който е взела с успех 'Добър 4", предаде Нова тв.

От март 2021 г. в продължение на една година излъганите от нея пенсионери са около 37 души, според източници на Нова в полицията. Срещу мнимата ясновидка тече разследване. 

Органите на реда издирват всички, които са превеждали пари на мнимата гадателка и така стигат и до Бойка Колевска. "Казах им, че имам квитанция за внесени пари от пощата, както и от куриерската фирма. Дадох ги на полицията и направиха протокол. Казаха, че има 200 души, които са се оплакали и трябва да свидетелствам по дело", посочи тя.