София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

МОСКВА: Обвиненията на България са въз основа на спекулации, без реални доказателства

"Според мен това е поредната антируска пропаганда", каза Леонид Слуцки
7 сПолитика 337 Мирослав Митков

Изявлението на българската прокуратура, че шестима руснаци са заподозрени в организиране на експлозии в оръжейните заводи в страната, е поредната антируска пропаганда, за да се премести фокусът на вниманието от търговеца на оръжие Емилиян Гебрев, който според някои данни може да е замесен при незаконни доставки за Украйна. Това становище изрази в сряда ръководителят на Комитета на Държавната дума по международните въпроси Леонид Слуцки.

"Според мен това е поредната антируска пропаганда, за да се премести фокусът на вниманието. Освен това е показателно, че говорим за складовете на оръжейния търговец Емилиян Гебрев. Доставки на оръжие за Сирия и Украйна", каза Слуцки репортери.

Ръководителят на комитета не изключи, че „по този начин българските власти са решили да премахнат въпроси относно своя сънародник и да "хвърлят дърва за огрев" на антируската пропаганда“.

"Отново необосновано, отново въз основа на спекулации и отново без реални доказателства. Същата методология за демонизиране на Русия", заяви Слуцки, отбелязвайки, че отново това е "прословутата голяма вероятност".

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!