София 18 °C София 18°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - ясно небе Пловдив 21 °C Пловдив 21°C - предимно ясно Варна 23 °C Варна 23°C - ясно небе Бургас 22 °C Бургас 22°C - слаб дъжд

МВР и ЦИК започват организирането на изборите през следващата седмица

На 10 август ЦИК започва да приема документи за регистрация на партии и коалиции

15 сПолитика 276 Николай Парашкевов

"Организацията за подготовка на изборите се създава", обяви в пловдивското село Рогош министърът на вътрешните работи в служебния кабинет Иван Демерджиев.

"Ще имаме национална конференция идния четвъртък. В контакт сме с ЦИК. С тях започваме оперативната работа след вторник и всичко, което се случва, предвижда и предприема като действия и мерки, ще бъде направено. В тази връзка има едно споразумение, което трябва да се сключи между Прокуратурата и полицията, за да се обезпечи работата по места", посочи Демерджиев.

Той допълни, че българското общество очаква спокойствие и сигурност:

 "Да, преборихме се за честни избори, но за съжаление още не сме се преборили да установим причините и хората, които стоят зад манипулиране на изборите. Силно се надям да успеем сега да го направим това нещо".

Междувременно по места започнаха да се провеждат консултации за състава на районните избирателни комисии.

На 10 август ЦИК започва да приема документи за регистрация на партии и коалиции за участие в изборите.

Крайният срок е до 17,00 часа на 17 август, съобщиха от комисията. 

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!