София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

МВР-Пловдив: Шестима са задържани за злоупотреби в градския транспорт

Разследването продължава
20 сКрими 335 Николай Парашкевов

Старши комисар Димитър Балев - директор на ОД на МВР-Пловдив и началникът на Икономическа полиция комисар Славчо Алексиев дадоха брифинг за злоупотреби в транспорта в града.

Славчо Алексиев каза, че през последната година служителите на областната дирекция, в координация с ТД на ДАНС са извършили много действия по разследването, с които е неутрализиран рискът Пловдив, Асеновград и околните населени места да останат без градски транспорт.

"Предотвратено е изтичане на средства, отпускани за подпомагане на транспорта", подчерта той.

Повдигнато е обвинение на 6 лица, 2 от тях са управители на дружества, които се занимават с транспортна дейност в града, както и 4 служители на Община Пловдив и Асеновград.

Дружествата са подавали отчетни документи за изплащане на суми за подпомагане на транспорта, като са декларирали, че работят на загуба, а в пътните листове са отбелязвали по-дълги пробези от реалните.

Повдигнати са обвинения за документни измами и длъжностни престъпления.

Разследването продължава.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!