София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

На хоро вместо под карантина

Властите в Петрич са арестували трима души от местната ромска махала

На хоро вместо под карантина

Властите в Петрич са арестували трима души от местната ромска махала

1 месецОбщество 6 Златина Петкова


На хоро, вместо под карантина, така  може да се опише с няколко думи ситуация за трима представители на ромската махала в Петрич. Те са заловени да празнуват, заедно със свои съкварталци, в центъра на махалата, включвайки се в шумно и дълго хоро. Информацията за това подават сами, без да искат, до полицията. Правят го, като качват в социалните мрежи клип със забавата, който бързо добива популярност и стига до знанието на властите, които пък се самосезират за случилото се.

Ще мерят с дрон температурата на ромите в Бургас (ВИДЕО)

Бързата проверка показва, че сред десетките нарушители на общата забрана за събиране на повече хора на едно място, има и такива, които следва да са под домашна карантина. Става дума за три лица от мъжки, които на 26 март се прибират в страната от Великобритания. Те са уведомени, че следва да останат по домовете си 14 дни, но  решават да нарушат забраната за излизане.

Отбелязваме международния ден на ромите

Според обвинението тримата, които не са спазили карантината, може да получат затвор до пет години и глоба в размер от десет до петдесет хиляди лева.

Единият от тях ще бъде арестуван за срок до 72 часа, тъй като е осъждан и е извършил деянието по настоящото бързо производство в изпитателен срок по предходна присъда.