София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

НА ЖИВО: Изписват Борисов от болницата, ще отиде ли в парламента?

Коментар във Фейсбук
23 мПолитика 675

Досега благодарих на сестрите и на лекарите. Вижте как се радват хората, дали сме токсична партия? Благодаря на Тони, за пети път ме изтърга. Дано е за последен път, въпреки че няма да мирна. Това каза премиерът в оставка Бойко Борисов, след като го изписаха от Софиямед, в която оперираха менискуса му.

"Иван Костов аз го уважавам. Като премиер е идвал многократно при мен и сме говорили по много теми. Той е твърд човек и не обича хората. Бяхме веднъж със Слави Трифонов на кино и срещнахме Иван Костов и жена му. Той се здрависа с мен, Слави Трифонов му подаде ръка, но Костов си я прибра в джоба", разрки Борисов.

По думите му сега "Демократична България" подкрепя безусловно партията на Слави Трифонов. "До вчера те бяха чалгари за тях", отсече премиерът.

"Ние подкрепяме разследването за "Росенец". И затова внасяме предложение за създаване на такава комисия. Как Симидчиев, който беше в моя съвет, беше подкрепен от всички. В момента има брутално мнозинство от 165 души", категоричен е той. Според него някъде е имало разговори за това мнозинство.

"Нека видим какво не харесват и какво не искат да се направи. Утре с "Има такъв народ" на срещата ще отидат Даниел Митов, Калин Вельов и Любен Дилов-син", уточни министър-председателят в оставка.

"Да си гледат работата в парламента. Вчера Нинова каза, че съм казал задкулисно на Станишев да я свали. Слави трябва да се плаши. Аз съм я сърбал попарата на Христо Иванов, когато сменихме шефа на Софийския затвор, шефа на ВКС, бях добър. Като се заяви, че иска да е главен прокурор, тогава станахме лоши".

"Накарах му се на министъра Ангелов, защото Симидчиев му се обадил и поискал да се видят на четири очи за щабове. Няма такова нещо, затова му разпоредих да отиде на трибуната и да каже на парламента да реши дали иска да възстанови стария щаб, или да състави нов. И министърът отива и с една заповед за една минута го утвърждава", отсече министър-председателят. Той пожела здраве на Трифонов и каза, че е излязъл от парламента и от Министерски съвет, за да няма напрежение и недоволство.

"Сменили сме над 40 министри. Сега кой ще носи отговорност. Не му завиждам на Слави Трифонов. Той реши да прави партия, аз още не съм решил да правя шоу. Ако и едните, и другите не ни подкрепят, ще върнем утре следобяд или най-късно в петък мандата", разкри Борисов.

"Ако не приемат със 165 депутати управлението, това са страхливците, това са бъзльовците", категоричен е премиерът и пожела двете партии да кажат какво искат, тъй като те отиват честно на преговорите.

"Само се моля на моите тези да стоят по-дълго в парламента, за да видят хората какво са си причинили и какво са си избрали. На Корнелия Нинова всеки ден съм й в устата, но какво съм виновен, че си изгони своите. Вчера и Станишев й го каза. Аз това го казах от парламентарната трибуна, не съм го казал задкулисно", продължи министър-председателят.

Той уточни, че изпраща преговорни екипи, но ако след това се наложи и той ще отиде, за да зададе върпоси.

"Христо Иванов не се произнесе нито веднъж за убиеца от Борисовата градина. Нищо не казва за съдиите. Неговата отколешна мечта е смяната на главния прокурор", отсече Борисов.

"Ако не направят правителство със 165 депутати, значи са страхливци. И всички ще отидат след това при татко Румен да се бие вместо тях", допълни министър-председателят.

"Първият не се сменя", каза той на въпрос дали ще се оттегли от партията си.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!