София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

Навални: Това е най-добрият ми ден от пет месеца насам. Не се страхувам

Руският опозиционер беше задържан
45 мКрими 292 Боряна Райчева

Алексей Навални се радва да се завърне в Русия и не се страхува да бъде задържан. Той съобщи това след кацане на летище Шереметиево. Речта му беше излъчена от Радио Свобода.

Не мога да кажа, че това е моят избор - да се върна или да не се върна в Русия. Този въпрос не възникна нито за секунда. Те изложиха на риск авиационната сигурност на огромен красив град. 

Долетях и мога да кажа, че съм напълно щастлив, че летях. Това е най-добрият ми ден от пет месеца, въпреки че Германия е много готина страна. <...> Това е моят дом. Дойдох тук и не се страхувам. Знам, че съм прав, наказателните дела срещу мен са измислени.

Алексей Навални отлетя за Москва от Берлин вечерта на 17 януари, където беше лекуван, след като според здравни специалисти от Германия е бил отровен с бойна отрова от групата Новичок. Политикът долетя със самолет на авиокомпания "Победа". Първоначално лайнерът трябваше да кацне на летището Внуково, но след това полетът беше прехвърлен в Шереметиево. Полицията блокира Ленинградското шосе в близост до Московския околовръстен по пътя към летище Шереметиево.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!