София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Николай Малинов: Ние сме против страната ни да бъде част от военните структури на НАТО

Той коментира и поредния шпионски скандал у нас
11 чПолитика 2714 Мирослав Митков

Отказвам да разсъждавам в парадигмата, че Русия е вражеска държава и съответно по такъв начин трябва да се отнасяме към нея. Прокуратурата в момента правораздава. Ние не сме чули нито версията на защитата, нито версията на съда, нито версията на обвиняемите. Това заяви по БНТ председателят на ПП "Възраждане на Отечеството" и НД "Русофили" Николай Малинов по повод "шпионския скандал", при който петима българския граждани бяха обвинени в шпионаж в полза на Русия, а двама дипломати от посолството на Русия у нас бяха обявени за персона нон грата.

"Едно е прокурорът по всички медии да разказва как тези хора са шпиони, а друго е той да го докаже в присъствието на адвокат и съда. Нарушена е презумпцията на невинност", допълни той.

Малинов е категоричен, че съдът е този, който раздава присъдите.

"Изборът за членство в ЕС или НАТО е избор на суверена на държавата Северна Македония. Ние не можем да правим компромис с историята си. Приветствам българската позиция, която е консенсусна в защита на българските интереси", категоричен бе Малинов по въпроса относно членството на Република Северна Македония в ЕС.

За евентуални коалиции в следващия парламент председателят на ПП "Възраждане на Отечеството" заяви, че партията би подкрепила всяко едно управление да държавата, което дава стабилност, но ще имат червени линии, които по никакъв повод няма да отстъпят. Като пример за червени линии Малинов посочи ученията в Черно море, които Русия би счела за вражески.

"В центъра на нашата програма е борбата за мир. Основната ни задача е да не допуснем превръщането на България в прифронтова държава. Ние искаме да сме член на ЕС, но не където големите диктуват на малките", посочи Малинов като приоритети на партията. Той категорично заяви, че е против страната ни да бъде част от военните структури на НАТО.

Николай Малинов призова българските граждани да подкрепят ПП "Възраждане на Отечеството", като ги увери, че от формацията имат културния, моралния и експертния потенциал да се справят предизвикателствата пред България.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!